Kilpailu

Tiesot kilpailuista ja kilpailukalenteri löytyy nyt osoiteesta kisanet.fi.

 

Joukkuevoimistelussa kilpaillaan Suomessa kahdella eri sarjatasolla: SM-sarjoissa ja kilpasarjoissa. Ennen sarjatason valintaa joukkueet kilpailevat 12-vuotiaaksi asti lasten sarjoissa: Voimistelun Asemilla joukkueet voivat esiintyä ja saada kirjallista palautetta, ja 10 vuotta täyttäneillä on myös mahdollisuus kilpailla koko ikäsarjan yhteisessä 10-12-vuotiaiden sarjassa.

Joukkue saa 10-12-vuotiaiden sarjan jälkeen valita joko SM-sarjan tai kilpasarjan vapaasti taitojensa ja tavoitteidensa mukaan, mutta liitto on laatinut lasten sarjoista siirtymistä koskevat suositukset: kategorioihin 1-4 sijoittuneiden tulisi siirtyä SM-sarjoihin ja kategorioihin 5-10 sijoittuneita suositellaan valitsemaan kilpasarjat.

SM-sarjojen joukkueet voivat tulla valituiksi edustamaan Suomea kansainvälisissä arvokilpailuissa, joihin lajiasiantuntijaryhmä valitsee edustajat erikseen. Yli 14-vuotiaiden SM-sarjoissa kilpailevat joukkueet voivat kilpailla junioreiden ja naisten MM-edustuksista maajoukkuekarsinnoissa.

Kansalliset kilpailut

Kansallisesti joukkuevoimistelussa kilpaillaan aluekilpailuissa, seurojen omissa cup-kilpailuissa sekä valtakunnallisissa mestaruuskilpailuissa. Alueiden ja seurojen kilpailuissa SM-sarjat ja kilpasarjat kilpailevat usein rinnakkain, mutta valtakunnallisesti järjestetään erikseen SM-kilpailut, kilpasarjojen mestaruuskilpailut sekä 10-12-vuotiaiden tyttöjen mestaruuskilpailut.

 

Lisää kilpailemisesta voit lukea liiton sivulta tästä.

Kipailujen tiedt lötyvtät ja niihin ilmoittaudutaan voimisteluliiton kisapalvelussa.  Kilpailuihin ilmoittautumisen hoitaa seuramme kilpailuvastaava Katja Viinamäki.