Tuntikuvaukset

Liikuntaleikkikoulu - Nuoren Suomen kehittämä Liikuntaleikkikoulu on 3-6-vuotiaiden lasten monipuolinen, tavoitteellinen ja hauska liikuntaohjelma. Sen vahvuutena on lasten liikunnallisen kehityksen pohjalta rakennetut tuntimallit ja  koulutetut aikuiset ohjaajat.
Liikuntaleikkikoulussa lapsi oppii kehon hallintaa, perusliikkeitä, yhdessäoloa sekä kokee oivaltamisen iloa ja
onnistumisen elämyksiä.
Liikuntaleikkikoulu kehittää lasten
perusliikuntataitoja ennen varsinaisten lajitaitojen opettelua.
 

Voimistelukoulu:
 

Voimisteluseurojen Voimistelukouluryhmissä lapset opettelevat liikkumisen perustaitoja leikkien. Voimistelukouluryhmiä järjestetään monenikäisille lapsille aina kolmesta kahteentoista ikävuoteen, ja mukaan voivat tulla sekä tytöt että pojat. Voimistelukoulussa liikkuminen on iloinen asia! Jokainen lapsi saa harjoitella omien taitojensa ja toiveidensa mukaisesti – oli tavoitteena sitten harrastaminen tai kilpailuihin tähtääminen. Voimistelukoulun ohjaajat ovat käyneet Voimisteluliiton Voimistelukouluohjaaja -koulutuksen, joka on osa ohjaaja- ja valmentajakoulutuksen I-tasoa.
Keväällä 2018 JaNVossa  voimistelukouluja on 5-9-vuotiaille. Voimistelukoululaisilla on harjoituksia kerran viikossa.

JaNVon voimistelukoululaisten (7-12 v.) Suomi Gymnaestrada-ryhmässä temppuillaan ja harjoitellaan voimistelun perusliikkeitä kerran viikossa. Kauden huipentumana on osallistuminen Suomi Gymnaestradan voimistelukoululaisten kenttänäytösohjelmaan  ”Valon leikki”. Tämä ohjelma tarjoaa värikästä ja perhosmaista menoa. Esityksen kantavina teemoina ovat ilo, leikkisyys ja innostus. Tämän upean ohjelman matkassa päästään näkemään, kuinka toukista kehittyy perhosia ja saalistavia haaveilijoita.

Ohjelma on helppo voimistelukouluohjelma lapsille, jotka harrastavat voimistelua. Esityksen pohjana kulkevat voimistelupassien liikkeet, kuten hyppyaskel, laukka, kuperkeikka eteenpäin sekä kukkovaaka ja kottikärrykävely. Ohjelmassa liikutaan kuviosta toiseen ja toimitaan ryhmissä. Välineenä käytetään vihreää pussukkaa, jonka sisältä löytyvät perhosille siivet ja haavipojille ja -tytöille haavit. Osan ohjelmaa siivet ja haavit ovat mukana liikkumisessa.

Ohjelma on suunnattu voimistelukoulun lapsille, 7–12-vuotiaille tytöille ja pojillle.