Tuntikuvaukset

Lasten kesäjumppa

(7-10 -vuotiaiden ryhmä ja yli 10-vuotiaiden ryhmä)

Lasten kesäjumpassa liikutaan yhdessä koko kesä, 2 kertaa viikossa! Kesäjumppa pitää sisällään mm. ulkoilua, leikkejä, perusvoimistelua ja joukkuevoimistelun lajitekniikkaa, akrobatiaa ja välinevoimistelua. Ryhmä toteutuu pääsääntöisesti ulkona, huonolla säällä Kuplan sisätiloissa. Tarkempi ohjelma anneaan ensimmäisellä viikolla jumpassa. Ensimmäisellä kerralla kokoontuminen Kuplan pihalla. Ryhmä toteutuu, jos on vähintään 6 osallistujaa.


Liikuntaleikkikoulu 

Nuoren Suomen kehittämä Liikuntaleikkikoulu on 3-6-vuotiaiden lasten monipuolinen, tavoitteellinen ja hauska liikuntaohjelma. Sen vahvuutena on lasten liikunnallisen kehityksen pohjalta rakennetut tuntimallit ja  koulutetut aikuiset ohjaajat.
Liikuntaleikkikoulussa lapsi oppii kehon hallintaa, perusliikkeitä, yhdessäoloa sekä kokee oivaltamisen iloa ja
onnistumisen elämyksiä.
Liikuntaleikkikoulu kehittää lasten
perusliikuntataitoja ennen varsinaisten lajitaitojen opettelua.
Liikuntaleikkikoulu ei valitettavasti toteudu keväällä 2020.Voimistelukoulu:
Voimisteluseurojen Voimistelukouluryhmissä lapset opettelevat liikkumisen perustaitoja leikkien. Voimistelukouluryhmiä järjestetään monenikäisille lapsille aina kolmesta kahteentoista ikävuoteen, ja mukaan voivat tulla sekä tytöt että pojat. Voimistelukoulussa liikkuminen on iloinen asia! Jokainen lapsi saa harjoitella omien taitojensa ja toiveidensa mukaisesti – oli tavoitteena sitten harrastaminen tai kilpailuihin tähtääminen. Voimistelukoulun ohjaajat ovat käyneet Voimisteluliiton Voimistelukouluohjaaja -koulutuksen, joka on osa ohjaaja- ja valmentajakoulutuksen I-tasoa.
Keväällä 2019 JaNVossa  voimistelukouluja on 5-9-vuotiaille. Voimistelukoululaisilla on harjoituksia kerran viikossa.Joukkuevoimistelu (JV)

"Jokainen liike on osa kokonaisuutta. Vaikea tasapaino onnistuu, voimistelijat hyppäävät keveästi ilmaan täsmälleen samaan aikaan, ja seuraavassa hetkessä liike on jo virrannut saumattomasti seuraavaan. Onnistumisen ja voimistelun riemu on käsin kosketeltavaa. Yhden sijaan matolla on monta, mutta he kaikki tähtäävät samaan – yhteistyön, lukuisien harjoitustuntien ja joukkueen kanssa vietettyjen hetkien kautta syntyy kokonaisuus, jossa kaikki ovat kuin yhtä. Parhaimmillaan joukkuevoimisteluohjelma on uniikki tarina, jossa yhdistyvät musiikki ja liike, voimakas ja kevyt, paljettien kimallus ja henkeäsalpaava taito."

Joukkuevoimistelu yhdistää taidon ja koskettavan elämyksen. Joukkuevoimistelun kilpailuohjelma on musiikkiin sommiteltu taiteellinen ja urheilullinen kokonaisuus, satojen tai jopa tuhansien tuntien yhteisen työn tulos. Pakollisten vaikeusosien lisäksi kokonaisuuden sitovat yhteen jatkuva, virtaava liike sekä ohjelman tunnelma tai teema, jota liikekieli, musiikki, puvut ja ohjelman taiteelliset liike-elementit ilmentävät. Joukkuevoimistelun ydin ovat vaadittaviin vaikeusosiin kuuluvat virtaavat vartalon liikkeet. Kokonaisuuden kruunaavat eläytyminen ja ilmaisu.

Joukkuevoimistelun sydän on suomalaisessa naisvoimistelussa. Lajin juuret löytyvät Suomesta, mutta oksat ovat levittäytyneet ympäri maailmaa – naisvoimistelusta on kasvanut vaativaa ja elämyksellistä kansainvälistä huippu-urheilua. Myös Suomessa lajin suosio on kokenut hurjan kasvun, ja joukkuevoimistelu on kivunnut harrastajamäärältään Voimisteluliiton kilpailulajeista suurimmaksi. Lajia harrastetaan monella taitotasolla aina harrastevoimistelusta huippu-urheiluun. Joukkuevoimistelu on hyvä lajivalinta, jos haluaa kehittää voimaa, nopeutta, vartalonhallintaa, liikkuvuutta ja koordinaatiota sekä kokea liikunnan ohella taiteellisia elämyksiä.