Historia

Historia50-vuotishistoriikista 28.9.2000 poimittua historiaa:

Jalasjärven Naisvoimistelijat r.y.:n virallinen rekisteröinti-ilmoitus postitettiin Yhdistysrekisteriin 25.5.1950,
jolloin myös liityttiin Suomen Naisten Liikuntakasvatusliittoon. Puheenjohtajana toimi Veera Aittoniemi.

Seura eli vilkasta toiminta-aikaansa (todellinen jäsenmäärä jää tuntemattomaksi) ja oli monipuolista ja runsasta vuoteen 1958. Sitten se lopahti. Ohjaajapula yllätti ja voimistelijat jäivät kotiin. Kaikki toiminta vaatii ohjausta ja tiloja. Hiljaiseloa jatkui koko 1960-luvun ajan.

1960-luvulla Jalasjärven Jalaksen naisjaosto alkoi kouluttaa tyttöohjaajia. Jalasjärven Kansalaisopiston aloitettua toimintansa, tuli naisvoimistelu sen ohjelmaan 1967.

1970-luvulla SVUL:n Etelä-Pohjanmaan piirin Naisvaliokunta ryhtyi johtamaan voimistelu-ja urheiluseurojen naisten ja tyttöjen liikunta- ja voimistelutoimintaa. Seuramme naiset perustivat tällöin Voimistelu- ja urheiluseura Jalasjärven Jalaksen naisjaoston. Pitkäaikaisena jaoston vetäjänä toimi voimistelunopettaja Mirja Alanko. Naisjaoston toiminta suuntautui aluksi Jalaksen toiminnan yleiseen tukemiseen, mutta vuosikymenen lopulla voimakkaasti teline- ja naisvoimistelun suuntaan.

1980-luvulla JNV r. y. herätettiin uudelleen henkiin. Vuosikokouksessa 12.2.1981 Jalasjärven Naisvoimistelijat r.y.:n uudeksi puheenjohtajaksi valittiin liikkeenharjoittaja Terttu Lehtinen. Näin alkoi JNV:n nimissä vireä toiminta naisliikunnan hyväksi. Toiminta ulottui teinevoimistelusta eri ikäisille tarkoitettuihin jumppaharjoituksiin.Puheenjohtajana toimi lisäksi Saara Männistö

1990-luvulla JNV:n toiminta ja jäsenmäärä vakiintuivat. Viikoittain kokoontuvia liikuntaryhmiä oli jo yli kaksikymmentä ja koulutettuja ohjaajia osallistui toimintaan riittävästi. Tärkeitä tapahtumia olivat Naisliikuntaa 100 vuotta - SYKE 100- voimistelutapahtuma Olympiastadionilla sekä osallistumiset  vuosien -95 (Berliini) ja -99 (Göteborg) World Gymnaestrada - suurtapahtumiin, sekä Pessi ja Illusia musiikkiliikunta - satunäytelmän toteutus ja esittäminen jopa TV:ssä 1990-1991. Seuralle myönnettiin ensimmäisen kerran Nuori Suomi - kampanjan Sinetti-seuran arvo 1998. Puheenjohtajina toimivat Saara Männistö ja Paula Kotirinta.

2000-luvulle tultaessa seurassa oli yli 400 jäsentä. Seuralle valmistuu nykyinen logo ja  otettiin käyttöön JaNVo -lyhenne,  lyhenteen JNV ollessa käytössä Jyväskylän Naisvoimistelijoilla.Puheenjohtajina toimivat Paula Kotirinnan jälkeen Johanna Vaissalo sekä Henna Launo. Seurassa toimi edelleen noin kaksikymmentä ryhmää, mutta vuosikymmenen lopulle tultaessa varsinkin aikuisten ryhmien ohjaajien saanti on vaikeutunut. Merikittäviä tapahtumia ovat olleet World Gymnaestradat   2003 (Lissabon) ja 2007 (Dornbirn). Myös Sun Svoli -tapahtumaan Tampereella 2006 osallistui seurastamme melko suuri joukkue. Matkaporukka järjesti valtakunnalliset joukkuevoimistelun harrastekisat koulukeskuksen vuonna 2006 valmistuneessa uudessa salissa 2007. Lisäksi on järjestetty useita Voimistelun Asema - tapahtumia. Seura haki ja sai uusien kriteerien mukaisen Nuori Suomi Sinettiseuran arvon vuonna 2010. Ja sinetti myönnettiin myös uudelleenauditoinnissa 2013.

2010-luvulla seuran toiminta keskittyy erityisesti lasten ja nuorten liikuntaan lähinnä aikuisten ryhmien ohjaajien puuttumisen johdosta. Jäsenmäärä on noin 300. Puheenjohtajina ovat toimineet Anne-Maria Viinamäki sekä tällä hetkellä Anne Saunamäki.   Seura osallistui jällkeen voimisteluliiton suurtapahtumaan Sun Lahteen 2013 sekä World Gymnaestradoihin  2011  (Lausanne) sekä Suomessa Helsingissä 2015.